dilluns, 6 de maig del 2019

Cambres: Eines de país

Cambres: Eines de país



Aquests dies hi ha les eleccions a les Cambres de Comerç, estructura que representa la majoria d'autònoms i empresaris de Catalunya. Uns 680.000 autònoms i empreses podran exercir el seu vot per renovar els plenaris de les 13 Cambres de Comerç de Catalunya, un procés que permetrà escollir els presidents d'aquestes entitats, que són un autèntic lobby empresarial. Cal recordar que no hi ha hagut eleccions a les Cambres de Comerç a Catalunya des del 2010.
El procés d'aquestes eleccions ha estat marcat per la polèmica sobre el vot electrònic, un sistema pel qual ha optat la Generalitat amb la intenció de fomentar el vot, ja que en les anteriors eleccions la participació tot just va arribar a l'1,8%. La vella casta de les Cambres ha posat tot tipus de pegues i impediments al vot electrònic.
En aquestes eleccions, els electors escullen una part dels membres del ple de la Cambra. En el cas de la Cambra de Barcelona (la més important, on tenen dret a vot 426.000 electors), s'escullen quaranta dels seixanta membres del plenari. Dels altres vint membres, catorze estan reservats a les empreses del cens que fan l'aportació voluntària més elevada a la Cambra. Per accedir a aquesta representació s'ha de fer una aportació mínima de 75.000 euros per any de mandat, pràctica molt lluny de ser representativa i democràtica. Les eleccions rellevaran l'actual president, Miquel Valls, que fa setze anys que és al capdavant de la Cambra barcelonina.
Des de les direccions de les Cambres de Comerç de Catalunya, en què hi ha empreses que poden comprar la cadira per 75.000 euros anuals, les empreses del 155, que hi tenen una gran representació, (aquells transfugues que es van girar i actuar contra els interessos de la majoria del poble de Catalunya i ens van fer xantatge en els nostres anhels de llibertat) volen seguir avui, com si no passés res, dirigint un dels òrgans més importants de l'economia catalana. Són els que van tenir la poca vergonya de donar el premi anual de les Cambres de Catalunya a la Guardia Civil, la mateixa que l'1-O apallissava indiscriminadament la gent que volia votar i van permetre la reunió del Consell de Ministres espanyol, el passat 21 de desembre, a la històrica seu de la Cambra de Comerç de la Llotja de Mar de Barcelona, sense tenir en compte que, amb la complicitat d'aquest govern del PSOE, hi ha tot el govern legitim de Catalunya a la presó i a l'exili.
En aquestes eleccions, tenim l'oportunitat de fer neteja i aconseguir uns òrgans de govern, adequats a la realitat, que Catalunya necessita en aquest moment històric. No ens podem permetre tenir, en els govern de les Cambres de Comerç, la quinta columna, que vagi contra Catalunya i els interessos de l'empresariat català i els centenars de milers d'autònoms que són la força productiva de Catalunya.
Aquest cop tenim l'oportunitat de dir-hi la nostra. Tenim l'oportunitat de votar una llista que no s'amaga i que és declaradament favorable al propòsit que Catalunya sigui un país lliure, pròsper i independent.
En aquestes eleccions a les Cambres de Comerç, votem la candidatura Eines de País, que de ben segur defensarà els interessos dels empresaris i autònoms i també els de Catalunya.

Jordi Miró.President d'Estat Català
Publicat a Racó Català
https://www.racocatala.cat/opinio/article/46425/cambres-eines-de-pais?fbclid=IwAR23XpNCRiS8AwsxjQ9IYnd3GS-hx6ZvMY-_nKwhWt3J-CLPdrjMXYsoPW4