Comunicats80è aniversari de la mort de Francesc Macià

Avui és el 80è aniversari de la mort de Francesc Macià, fundador d’Estat Català i pare de l’independentisme català. En aquest  80è aniversari  Catalunya es troba en una cruïlla excepcional de la seva història que no es produïa des de la proclamació de la República Catalana per Macià, l’any 1931. Hem d’aprendre d’aquell passatge de la història per no cometre els mateixos errors. Si en Francesc Macià hagués tirat pel dret i declarat directament la República catalana independent i no hagués cedit, en pro de la unitat i el consens, a les pressions internes dels possibilistes dintre el partit i dels politics catalans que tenien cadira a Madrid, avui Catalunya seria un estat independent.
Estat Català valorem molt positivament que finalment tinguem data i preguntes. Creiem que la duplicitat de preguntes fa més complicada la consulta i que un tipus de pregunta directa com Escòcia era millor. Malgrat això creiem que el poble català està prou madur i votarà massivament el 9 de novembre SÍ i SÍ.
Aplaudim el pas valent fet pel President de la Generalitat i per les forces sobiranistes catalanes que han sabut interpretar la voluntat majoritària del poble català que vol la independència.
Tot el mèrit cal donar-lo al poble català, autèntic protagonista d'aquesta gesta en favor de la llibertat de Catalunya, per la capacitat de mobilització demostrada en les grans manifestacions del 2006, 2007, 2010 i 2012, arribant a convocar quasi bé dos milions de persones al carrer, i amb la cadena humana d'aquest 11 de setembre clara i inequívocament a favor de la INDEPÈNDENCIA.
És el primer cop que es pregunta al poble català si vol ser independent i això té una importància històrica sense precedents. La pregunta en si mateixa ja és una victòria de l'independentisme.
Malauradament les reaccions espanyoles no s'han fet esperar i podem preveure que hi haurà un bloqueig per part de l'Estat monàrquic espanyol que intentarà impossibilitar el dret a decidir del poble català amb la consulta sobre la independència de Catalunya. Davant aquesta més que previsible situació política no quedarà altra sortida sinó que el Parlament de Catalunya faci una Declaració Unilateral d'Independència (DUI).
Estat Català farem campanya pel SÍ i SÍ, perquè la independència està en el nostre objectiu fundacional des de l'any 1922. Estat Català estarem en tot moment al costat del Govern i les forces polítiques que defensin la independència nacional catalana.
Independència SÍ i SÍ!
Visca Catalunya Lliure!

25 de desembre del 2013.