dimecres, 17 d’abril del 2019

28A aquestes eleccions van de presos i exiliats

28A aquestes eleccions van de presos i exiliats

El 28A estem cridats a participar, una altra vegada, a les eleccions espanyoles. Vam creure que les darreres serien les últimes, i fins i tot algun espot electoral ho havia reflectit com "El darrer viatge a Madrid".

És evident que, en una situació normal, la postura lògica de l'independentisme català hauria de ser de no participar en aquestes eleccions a Espanya, que s'ho facin entre ells! Nosaltres ja vam votar per la independència de Catalunya el passat 1-O i vam guanyar!
Degut a la gravetat del moment polític que vivim, no entrarem ara a fer safareig sobre les responsabilitats, els incompliments i una llarga llista de coses que no es van fer bé en la preparació, o manca de preparació, de l'1-O i els dies posteriors fins que ens van aplicar el 155.
Ara per ara, tot és molt recent per poder tenir una visió global i objectiva del que va passar en aquesta etapa de la nostra història, i el temps ho posarà tot i a tothom al seu lloc.
El que és una evidència irrefutable és que el poble català, malgrat la precarietat de medis de què va disposar i la brutal repressió de l'estat espanyol, va sortir al carrer, va posar les urnes i va votar. I de forma majoritària, va votar a favor de la independència.
Això va ser possible gràcies al govern de Catalunya (amb les seves mancances i els seus errors) que va tenir la valentia de convocar un referèndum oficial d'independència. És l'acció política més important en favor de la recuperació de la llibertat de Catalunya des del 1714.
És per això que l'estat espanyol va empresonar els membres del govern de Catalunya i dirigents de la societat civil com a càstig exemplar, amb unes acusacions desorbitades i llargues peticions de condemna.
Aquest ha de ser un dels motius principals del vot a les properes eleccions espanyoles del 28A. Cal un vot massiu pels presos i exiliats. Ells són a la presó o a l'exili per haver permès que el poble català pogués votar. És per això que no els podem deixar sols.
El 28A no és qüestió de sigles de partits o de programes electorals, ni de negociar rodalies, ni de posar o treure presidents espanyols. El 28A va de presos i exiliats.
Cal que les catalanes i catalans, que vam votar l'1-O i vam sortir al carrer el 3-O, anem massivament a votar les llistes catalanes que portin presos i exiliats a les les seves llistes. Cal donar una senyal a Europa i al món per tal que entenguin que són presos polítics i que tenen el suport de tot un poble.
Jordi Miró.President d'Estat Català