dimarts, 28 de maig del 2019

Valoració d'Estat Català Eleccions 26M

                        
                                        
Estat Català volem felicitar la llista del president Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín que ha guanyat les eleccions europees a Catalunya , amb un 28,59% del vots i per davant la llista socialista del 155 , encapçalada pel ministre d'afers estrangers espanyol Josep Borrell. La llista independentista ha obtingut més de 1.000.000 vots i dos eurodiputats , un resultat històric de l' independentisme català en unes eleccions a Europa.
Volem també felicitar pels molts bons resultats la llista a les eleccions europees encapçalada per l'Oriol Junqueres "Ara Repúbliques" amb 765.617 vots i un 21,19% dels vots.
La suma de les dues opcions independentistes a Europa ens porta a uns resultats mai vistos del 50% del vots independentistes a unes eleccions europees.
També volem felicitar als companys de EH Bildu per haver obtinguts els millors resultats electorals de l'Esquerra Abertzale i, molt especialment, al nou eurodiputat i bon amic Pernando Barrena.
A nivell d'eleccions al Parlament Europeu volem destacar igualment la gran victòria a Escòcia dels companys del SNP
Estat Català valorem molt positivament els resultats de les eleccions municipals arreu de Catalunya i, molt especialment, la victòria d'ERC a l'ajuntament de Barcelona, la capital de Catalunya i la futura República Catalana, on ja fa 89 anys el nou partit ERC va guanyar per primera vegada les eleccions, amb el candidat Jaume Aiguadé d'Estat Català, que va ser el més votat i primer alcalde republicà de la capital de Catalunya. També volem felicitar molt especialment a Miquel Pueyo per la victòria electoral a la ciutat de Lleida on, després de més de 40 anys, s'ha pogut fer fora la casta clientelista socialista de la Paeria.
Davant el fort l'avenç de l'extrema dreta i el feixisme a tota Europa, constatem que a Catalunya no deixa de ser una opció política insignificant que no arriba al 2% dels vots. El poble català, com sempre, es manté a l'avantguarda de l'antifeixisme.
Estat Català fem una crida a reprendre la unitat estratègica independentista i donar l'impuls definitiu al Consell de la República.

 Comitè Executiu d'Estat Català
 27 de maig 2019