dilluns, 26 d’octubre del 2015

Castelló d'Empúries homenatja Jaume Compte a 81 anys de la seva mort en combat

Castelló d'Empúries homenatja Jaume Compte a 81 anys de la seva mort en combat


El passat dissabte 24 d’octubre va tenir lloc al Convent de Santa Clara de Castelló d’Empúries l’Homenatge a Jaume Compte organitzat per la Comissió Jaume Compte. Entre la trentena de veïns del poble assistent es va comptar amb representants de l’Ajuntament de Castelló d'Empúries i familiars de Jaume Compte.
Jordi Juncà, en nom de la Comissió Jaume Compte, va explicar el motiu pel qual s’havia configurat la Comissió i en va ressenyar breument la biografia de Jaume Compte destacant-ne que és fill de Castelló d’Empúries i com va passar de participar en la lluita antiborbònica amb els Complot del Garraf i com després va militar a Estat Català i finalment fundà el Partit Català Proletari i com resistí el 6 d’octubre de 1934 al CADCI on morí juntament amb Manuel Gonzàlez i Alba i Amadeu Bardina. “És una llàstima que Castelló tingui una avinguda amb el nom d’un Rei aficionat a caçar elefants i encara no en tingui cap d’un il·lustre castelloní com Jaume Compte” va reblar.
Agustí Barrera va fer una intervenció sobre la trajectoria de Jaume Compte, desde la fundació d'Estat Català,Complot del Garraf ,fins la mort al CADCI l'octubre del 1934 en defensa de les llibertats de Catalunya.

 Adhesions al Manifest en Homenatge a Jaume Compte i Canelles 2015.

La Comissió Jaume Compte destaca les adhesions de col·lectius i organitzacions empordaneses . Així es troba ERC Castelló d'Empúries, el Casal Estel Roig de La Bisbal de l'Empordà i la CUP de La Bisbal de l'Empordà, la de la territorial Nord-Oriental de la CUP que inclou les assemblees empordaneses, el grup Som Joves de l'Alt Empordà.A nivell de comarques gironines, amb el Casal Independentista El Forn de Girona,el grup Som Joves de l'Alt Empordà, el Casal 4 Rius de Girona, l'Assemblea de Joves del Gironès i l'assemblea de Poble Lliure. Del conjunt dels Països Catalans, hores d'ara s'ha rebut el suport de CADCI, de la CUP d'Alfés i de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, Estat Català i el Col·lectiu Drassanes.
A nivell personal, cal destacar el suport rebut per Robert Surroca Tallaferro que ens ha fet arribar d'una foto del seu amic Francesc Desola a la platja de Roses amb Jaume Compte entre els anys 1932-1934.