dissabte, 1 de novembre del 2014

88è Aniversari dels fets de Prats de Molló



88è ANIVERSARI DEL FETS DE PRATS DE MOLLÓ

Extracte de la declaració que en Francesc Macià havia de llegir quan hagués declarat la independència :

A LES NACIONS LLIURES DEL MÓN, SALUT !

És Catalunya la que avui us saludem, nacions lliures del món, en el moment d'aixecar-se en armes en defensa del seu dret imprescriptible de governar-se ella mateixa......
Volem Catalunya per als catalans!
Volem una cultura moderna per als nostres infants, per als nostres obrers i per a les nostres escoles superiors.
Volem el màxim de millorament per al nostre proletariat.
Volem administrar nosaltres mateixos les nostres riqueses nacionals, en una República Catalana independent.
Que sàpiga tot el món que no estem animats d'un esperit d'odi contra la resta de la Península ibèrica, ni tampoc per un esperit d'imperialisme i de conquesta. Ens consideraríem sortosos, una vegada lliures, d'ajudar els altres pobles d'Espanya que pateixen sota el mateix règim de reacció, per tal que ells també n'esdevinguessin.
Volem trencar les cadenes que ens endogalen amb ells per la força i reemplaçar-les pels lligams lliures i fraternals que ens permetin de treballar junts per la pau internacional. Car és per aquesta pau internacional per la que, en darrera anàlisi, ens aixequem en armes.
I és a vosaltres, pobles lliures de tot el món, a qui adrecem, els primers, la salutació i el nostre crit d'angoixa, demanant-vos de reconèixer el nostre dret d'esdevenir lliures. Ho fem amb l'esperança i la fe en la llibertat i la justícia, aquest principi fonamental de Dret internacional per la cooperació, no forçada, sinó lliure i cordial de tots els pobles i per la igualtat civil, contra tot privilegi i tota tirania. Tenim el convenciment que no serà assegurada la pau d'Europa mentre la força dels exèrcits sostingui exclusivament l'imperialisme i no siguin assegurats els drets de les nacions petites a disposar lliurement d'elles mateixes.
Pel dret dels pobles i dels homes!
Per la pau internacional!
Salut!
Francesc Macià, Prats de Molló 1926.

Avui vuítanta vuit anys després, segueix sent totalment vigent aquesta declaració que tenien preparada els voluntaris catalans encapçalats per Francesc Macià.
Per desgràcia, encara avui som un poble sotmès i sense llibertat!
És avui en la conmemoració d’aquest 88è aniversari que les dones i homes d’Estat Català volem manifestar que ens mantenim fidels en la lluita per la independència de Catalunya .
Volem retre homenatge a totes i tots els lluitadors catalans que han patit repressió i molt especialment als qui han perdut la vida lluitant per la llibertat del nostre poble.
Volem recordar en aquest 88è aniversari, molt especialment, al patriota català Salvador Galobardes i Fuentes que formà part de l’expedició de Prats de Motlló amb Francesc Macià, va ser empresonat i expulsat de França junt amb la resta dels voluntaris, va lluitar després en defensa de Catalunya contra el feixisme i morí en un camp d’extermini nazi junt amb 56 militants més d’Estat Català.
Que la seva experiència i sacrifici ens serveixi d’exemple per no defallir en la lluita per la independència de Catalunya.
Per tots ells que van lluitar sense claudicar cridem a votar  aquest proper 9N SÍ INDEPENDÈNCIA desobeint tot tipus de prohibició espanyola