diumenge, 18 de maig del 2014

Estat Català.República Catalana d’Europa Acte polític d’Estat Català al Casinet d’Hostafrancs



Parlament acte electoral 17 de maig
Estat Català, des de la seva fundació per Francesc Macià el 1922, ha lluitat de forma ininterrompuda per la indepedència de Catalunya. Va néixer fruit de la unitat de diferents sensibilitats independentistes, de les radicals a  les més progressistes, i aquest esperit fundacional unitari ha estat en l'essència del partit en tota  la seva llarga història. L'any 1931 aquí a Sants, al carrer Cros n 4, fundà, amb d'altres col·lectius federalistes i republicans, ERC. Acabada la guerra i a l'exili, creà el FNC (Front Nacional de Catalunya). Una vegada acabada la dictadura i recuperada l'activitat política, Estat Català es presenta a les eleccions del 1979 juntament amb ERC i el PT (Partit del Treball) amb la coalició d'EC (Esquerra Catalana). Durant els darrers vint anys ens hem presentat sols a les eleccions o hem donat suport a diferents forces polítiques, tant a nivell d'eleccions al Parlament com a les eleccions municipals. És seguint aquest esperit d'unitat per la independència que alguns militants d'Estat Català van participar l'any 2010 en la creació de SI.
A nivell d'iniciatives de la societat civil, Estat Català ha seguit el mateix esperit d'unitat. Als anys 70 vam donar suport i participar en la Marxa de la Llibertat i també vam participar en el l primer acte unitari independentista al Fossar de les Moreres del 1977. Als anys 80 vam treballar amb la Crida a la Solidaritat. Més endavant  hem donat suport a la PDD (Plataforma pel Dret a Decidir), estem treballant a l'ANC (Assemblea Nacional Catalana) i a partir d'ara també hem decidit donar suport i treballar a la plataforma unitària Voluntaris i aprofitem  aquest acte d'avui per fer públic el nostre suport a aquesta plataforma. Estat Català treballarà i donarà suport a qualsevol tipus d'iniciativa política o civil que serveixi per avançar cap a la independència de Catalunya.
ESTAT CATALÀ es posiciona davant d'aquestes eleccions europees, com ha fet sempre durant la llarga història del partit, posant els interessos de Catalunya per davant dels del partit i donant suport a altres propostes més àmplies..................................
Entenem que aquest any i durant els anys propers hi hauran processos electorals que seran molt importants per a aquest país, i és un front d'activitat que no podem deixar abandonat a l'atzar.
Ara hi ha eleccions europees, al novembre el referèndum, l'any vinent les eleccions espanyoles i les municipals. No ens presentem a aquestes eleccions europees, però des d'Estat Català creiem que no podem deixar de participar en cap d'aquestes eleccions.
Estiguem o no d'acord amb el funcionament de la UE, cal que hi hagi representants que defensin allà propostes per a la independència del nostre país; propostes d' esquerres, socialment i econòmicament, i propostes per al conjunt dels Països Catalans (tot just això que posa tan nerviosos els del PP i els Ciudadanos). Cal que els partits que defensin això a Europa tinguin la major quantitat de vots i representants possibles.
Per tant, fem una crida a la nostra militància, adherits, amics/amigues del partit i simpatitzants a la participació a les eleccions europees, sense perdre en cap moment de vista que volem una altra UE, que tingui en compte l'opinió dels pobles.
Pensem que caldria tenir una participació alta i que els europeus vegin que el procés independentista és un procés seriós, però també és important que els partits dits "sobiranistes" tinguin una gran majoria sobre els partits dits "unionistes" (ells, especialment el PP, estan treballant en l'efecte contrari, per demostrar a Europa que la majoria de catalans "no volen la independència").
Estat Català votarem a les properes eleccions al Parlament europeu la candidatura L'Esquerra Pel Dret a Decidir, impulsada per ERC i encapçalada per Josep Maria Terricabres, perquè és una llista que defensa  la independència, que té un programa social i d’esquerres i que vol la unitat dels Països Catalans
.

Visca Catalunya Lliure